جستجوی پیشرفته
سازنده
قیمت

ماژول رله 

لیست مقایسه محصولات

انصراف

ماژول رله چیست؟

ماژول رله یکی از سری بردهای کاربردی است که از ترکیب رله و قطعات دیگر به صورت امبد شده ایجاد شده است تا امکان استفاده آسان تر از رله را برای پروژه های الکترونیکی فراهم نماید.

رله مانند یک کلید الکتریکی عمل می کند و برای کنترل بارهای الکتریکی با توان کم تا متوسط مورد استفاده قرار میگیرد.

در ساختار هر ماژول از یک یا چند رله الکترونی...

ماژول رله چیست؟

ماژول رله یکی از سری بردهای کاربردی است که از ترکیب رله و قطعات دیگر به صورت امبد شده ایجاد شده است تا امکان استفاده آسان تر از رله را برای پروژه های الکترونیکی فراهم نماید.

رله مانند یک کلید الکتریکی عمل می کند و برای کنترل بارهای الکتریکی با توان کم تا متوسط مورد استفاده قرار میگیرد.

در ساختار هر ماژول از یک یا چند رله الکترونیکی، ترمینال، پین هدر، قطعات پسیو و ... استفاده شده است تا اتصالات به رله را طور مثال به اردوینو آسان تر کند. Relay Module توسط 3 پایه قابل کنترل است دو پایه جهت تامین تغذیه ماژول و یک پایه جهت فرمان بوبین مورد استفاده قرار می گیرد.

دلیل استفاده از ماژول

ماژول رله به عنوان یک قطعه الکترونیکی جهت کنترل و مدیریت بار الکتریکی استفاده می‌شود. پین‌های آردوینو فقط ولتاژ خروجی 5 ولت و حداکثر جریان 40 میلی آمپر را فراهم می‌کنند، بنابراین برد های الکترونیکی رله گزینه مناسبی برای کنترل وسایلی است که نیاز به ولتاژ و جریان بالاتر دارند. با استفاده از این ماژول، می‌توانید وسایل مختلفی را از جمله لامپ‌ها، موتورها، شیرهای الکترونیکی و دستگاه‌هایی که نیاز به ولتاژ و جریان بالا دارند، کنترل کنید.

دسته بندی های ماژول رله

ماژول رله ها مدل های متنوعی دارند و بر اساس فرم های مختلفی دسته بندی می شوند اما در بازار الکترونیک ایران این دسته بندی رایج را مشاهده می کنیم.

دسته بندی بر اساس کانال

بردهای رله بر اساس تعداد کانال‌هایی که دارند، به چند دسته تقسیم می‌شوند. هر کانال به معنای تعداد رله‌هایی است که در یک ماژول رله وجود دارد و می‌توانند به طور مستقل از یکدیگر کنترل شوند. برخی از دسته‌بندی‌های ماژول‌های رله به شرح زیر است:

  •              ماژول رله 1 کاناله: در این نوع ماژول، تنها یک رله برای کنترل وجود دارد.
  •              2 کاناله: در این نوع ماژول، دو رله برای کنترل وجود دارد که می‌توانند به طور مستقل از یکدیگر کنترل شوند.
  •              4 کاناله: در این نوع ماژول، چهار رله برای کنترل وجود دارد که می‌توانند به طور مستقل از یکدیگر کنترل شوند.
  •              8 کاناله: در این نوع ماژول، هشت رله برای کنترل وجود دارد که می‌توانند به طور مستقل از یکدیگر کنترل شوند.
  •              16 کاناله: در این نوع ماژول، شانزده رله برای کنترل وجود دارد که می‌توانند به طور مستقل از یکدیگر کنترل شوند. 

ولتاژهای کاری ماژول

ولتاژ برد رله به معنای ولتاژی است که برای کارکرد صحیح ماژول نیاز است و باید با ولتاژ ورودی سیستم یا دستگاهی که ماژول رله به آن متصل می‌شود، سازگاری داشته باشد.  از مطرح ترین ولتاژ های کاری این سری از محصولات می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  •              ماژول رله 5 ولت
  •              12 ولت
  •              24 ولت
  •              220 ولت

در انتخاب ولتاژ مناسب برای ماژول کنترل رله باید به نیاز و کاربرد خاص خود دقت کرده و با مشاوره کتابچه راهنما یا توصیه تولید کننده، ولتاژ مناسب را انتخاب کنید. همچنین باید توجه داشت که انتخاب ولتاژ نامناسب می‌تواند باعث خرابی ماژول یا سیستم متصل شده به آن شود، بنابراین این موضوع بسیار مهم است.

مدل های خاص ماژول رله

مدل های متنوع دیگری فارغ از کانال و ولتاژ بوبین رله وجود دارد که بسته به نوع رله و کاربرد آن دسته بندی شده است.

ماژول رله SSR

این سری از برد های الکترونیکی از رله های حالت جامد یا SSR استفاده کرده است که به دلیل مزیت های مدل SSR انتخاب مناسبی می باشد. برای   کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رله ssr چیست مراجعه نمایید.

رله وای فای

یک سری از برد های رله این امکان را فراهم می کنند که از راه دور امکان کنترل داشته باشیم به این سری از ماژول ها در اصطلاح رله وای فای گفته می شود.

ماژول رله تایمر دار

این سری از محصول علاوه بر استقرار روی برد الکترونیکی امکان تنظیم زمان را نیز فراهم می نماید.

 

 

بیشتر